U19 – Solidna predstava

 

Sredi prejšnjega tedna smo se na novi pripravljalni tekmi v Novem mestu udarili s Krko. Nasprotnik je rangiran na sredini prvoligaške lestvice, zato smo pričakovali težko tekmo z veliko dinamike.

V uvodnih 20 minutah so imeli pobudo gostitelji, saj smo potrebovali nekaj časa, da smo se prilagodili na nasprotnika in njihov stil igre. Predvsem je bila opazna razlika v hitrosti igre, tehnični dovršenosti nasprotnih igralcev in močnejših “duelih” oz. dvobojih.
Rezultat polčasa je bil 2:0 za domače. Zelo slabo smo ocenili nevarnost nasprotnikovega napada in bili zelo površni v obrambnih nalogah. Drugi gol smo po hitro izvedenem protinapadu prejeli le kmalu po prvem.

V drugem delu smo zaigrali bolje, se nekako izvlekli iz krize in omilili pritisk nasprotnika. Pripravili smo si vsaj štiri zelo lepe priložnosti, na žalost pa izkoristili zgolj eno, poleg tega pa še enkrat stresli okvir vrat. Končni izid tekme je bil ob zadnjem sodniškem žvižgu 2:1.

Splošen vtis tekme je bil zadovoljiv, v drugem delu bi lahko rekli tudi, da smo bili boljši nasprotnik. Opazno je, da nam manjka takih močnih tekem, kjer so vsi elementi in faze igre na višjem nivoju za katere potrebujemo na začetku tekme določen čas za prilagoditev. Na tej tekmi nas je malo tepla tudi realizacija v samem zaključku naših akcij.

V prihodnosti bomo poskušali odigrati čim več takih tekem in se razvijati naprej preko sezone tako individualno kot ekipno. 

Iztok Gruden

Copyright © NK Dren Vrhnika 2017 Izvedba: Erpium.com Erpium